Тази вечер в исторически музей – Ботевград се състоя откриването на първата самостоятелна изложба на младата художничка Кремена Григорова.  Тя е подредила 20 свои графики. Няколко от тях бяха откупени още преди официалното откриване на изложбата.  


Пъстроцветните й творби започват със символа на Ботевград – часовниковата кула. В творбите на Кремена липсва всякаква статичност. Играта на ярки цветове и контрасти придава жизненост и оптимизъм на щастливеца, попаднал сред декорите на изключително интересния свят на художничката. Това каза екскурзоводът на музея Десислава Иванова, която представи своя интерпретация на всяка една от графиките. 


От своя страна Кремена Григорова благодари на гостите за това, че са отделили  време за нейното творчество.  Тя отправи благодарност към домакините, като изрази задоволство от създадената организация и подкрепа, и към своя приятелка и колежка, която я е насърчила да покаже графиките си пред публика. 


Всеки присъстващ  имаше възможност да сподели мнението си за изложбата в специална книга, която ще напомня на Кремена за едно от най-важните събития в живота й.  


Кремена Григорова е родена на 6 август 1989 год. в Исперих. Живее и учи в родния си град до завършване на средното си образование. Продължава обучението си в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, където се дипломира по специалност „Изобразително изкуство – педагогика по пластични изкуства, графика и графична комуникация”.


Кремена Григорова рисува от малка. Носител е  на много награди от регионални и национални конкурси по изобразително изкуство.  За резултатно представяне в конкурса „Готови за успех” получава стипендия от 1200 лева.  През 2013 година участва със своя картина, озаглавена „Възрожденско утро”, в конкурс на сдружение „Майка България”. Избрана е за стипендиант на организацията.  Успешно се представя в третото издание на младежкия национален конкурс „Ние, българите”. 


Кремена Григорова участва като доброволец в редица проекти за художествено оформление. 


Младата художничка има и друга страст – фотографията.  В тази област също е отличена с множество награди. 


От година и половина Кремена Григорова живее и работи в Ботевград.