Сърдечно благодаря на всички ученици, които взеха участие в тържествата по повод 144 години от обесването на ВЕЛИКИЯ СИН на България Васил Иванов Кунчев или Васил Левски, както го наричат българите. Благодаря на учителите, които подготвиха хубавата програма, съпътстваща честванията в община Ботевград. 


Уважаеми съграждани, 


По повод 180 години от рождението на Васил Левски ще бъде направен филм. Организатор на това амбициозно начинание е г-н Искрен Красимиров и неговия екип. Искали са помощ от държавата, но не са им дали средства. По този повод, се обръщат към гражданите на България, а аз се обръщам към Вас - всеки да даде каквото желае и да вземем участие, косвено, в този филм. Знаем, че Васил Левски е създал Таен Революционен Комитет в Ботевград през далечната 1871 г. и многократно е посещавал нашия град. Знаем, че много честни българи участваха в откупуването на убитите Ботеви четници, а най-много от с. Скравена жителите поеха тази идея, начело със свещеник Попдимитров. 


Аз моля, ръководството на читалищата и пенсионерските клубове на територията на община Ботевград, да помогнат в събирането на парите. 


В Ботевград също ще се събират средства от всички желаещи в Пенсионерските клубове и от мен в Исторически музей Ботевград. Събраните средства, ще са придружени с точен опис и списък на включилите се в инициативата. Те ще бъдат предадени на Искрен Красимиров на 30.03.2017 г.


Благодаря Ви предварително и с надежда да посрещнем достойно 18.07.2017г.!


С благодарност,


Виолета Орманджиева


 


Публикуваме текста без редакторска намеса.