Идеен проект за организация на междублоковите пространства ще бъде изработен до края на следващия месец.  За представяне на разработката ще бъде организирана среща със заинтересованите лица. Те ще имат възможност да изразят своето мнение, да коментират и направят предложения по проекта. Това каза кметът Иван Гавалюгов на днешната среща с граждани, живеещи в блоковете в жилищните квартали “Север“, “Изток“ и “Васил Левски“. Тя бе осъществена по повод изпратено уведомление от страна на общината, че до 30 април живеещите в тези квартали трябва да премахнат доброволно нерегламентирани постройки – навеси, дърварници, кокошарници и други, от зелените площи, собственост на общината. Кметът обясни, че идеята е междублоковите пространства да бъдат облагородени, да им се придаде естетичен и приветлив вид, каквото всъщност е желанието на повечето хора, живеещи в блоковете. Освен това се предвижда да бъдат отредени места за детски площадки и еднакви навеси за автомобили. 


Иван Гавалюгов поиска да чуе мнението на присъстващите. Хората, които се изказаха, бяха единодушни, че грозните бараки и кокошарниците трябва да бъдат премахнати, но поискаха общината да преразгледа позицията си относно дърварниците, тъй като няма къде да си съхраняват дървата за огрев. По техни думи, мазите са влажни, а и в тях, като и в гаражите, няма достатъчно място. Някои от поискалите думата предложиха общината да изгради еднакви навеси за дърва, които да се предоставят за ползване срещу някакво заплащане на сезон. 


Кметът Иван Гавалюгов заяви, че както е очаквал, проблемът с дърварниците е най-щекотлив. Той уведоми заинтересованите лица, че в общината има много подадени жалби срещу незаконните постройки в зелените площи и това е една от причините да се предприемат съответните действия. Гавалюгов бе категоричен, че към бараките и кокошарниците търпимост няма да има, но по отношение на дърварниците ще се вземе окончателно решение след изготвяне и публично представяне на идейния проект за организация на междублоковите пространства. 


На последвал въпрос на гражданин, кметът отговори, че първите съборени постройки са на роми, живеещи на ул. „Кирил  и Методий“ – в района на бившия завод “Пластхим“, и на ул. “Зелинград“. 


По време на срещата граждани поставиха въпроси, които нямаха общо с дискутираната тема. Те бяха свързани с извозването на отпадъците, почистването и паркирането около жилищните блокове и кооперации