ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ ФИНАНСОВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ЗА ЗАЛАВЯНЕТО НА ИЗВЪРШИТЕЛИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!


Ако получите телефонно обаждане с подобно искане, то спрямо Вас се извършва опит за измама!


Около 17.10 часа на 18 април в РУ - Ботевград се получил сигнал за 88- годишна жена от града, станала жертва на телефонна измама. Полицейските служители изяснили, че около 10.30 часа същия ден възрастната жена е получила обаждане на домашния си телефон от непознат, представил си за служител на МВР с фамилия „Георгиев“, който я убедил, че трябва да даде всичките си спестявания, за да помогне за залавянето на телефонни измамници. Потърпевшата събрала сумата от 8 000 лева, които 68-годишният й син оставил на стълбищна площадка на друг адрес в града. По случая е образувано досъдебно производство.


ОДМВР - София отново призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления!


Ако получите телефонно обаждане с подобно искане, то спрямо Вас се извършва опит за измама!


При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района Ви!