При топло слънчево време и голям интерес премина днес Осмото издание по мотокрос и офроуд в Етрополе. В м. Равнището бяха дошли над 500 човека да наблюдават атрактивното и оспорвано за участниците състезание.
От пръв поглед направи впечатление значително разширеното състезателно трасе, като е обхваната цялата поляна. Нови моменти имаше при старта, който беше определен  на съвсем различни места от миналата година за различните машини. И не само това – имаше повече напрежение и атрактивност, но и по-добра грижа за състезателите. Публиката можеше да се възползва от няколкото пункта за храна и безалкохолни напитки.


В мотокроса участваха 13 човека, между които и 3 момичета, 3-ма с АТВ и 8 екипажа в офроуда от Етрополе, Ловеч, Троян, Тетевен, Правец, Ботевград, с.Български извор, с.Кърнаре и др. Главен съдия Дарин Христов.
С регламента в дисциплината мотокрос се определи състезателите да се пускат в два манша от по 15 мин. и още две допълнителни обиколки. 
В предвид на по-големия брой участници, мотоциклетистите бяха разпределени в три групи:
- юноши, двама участника - Християн Даков и Виктор Данчев, като победител стана Християн Даков.
- мотори 250 куб.см. с четирима състезатели: първо  място за Момчил Иванов, второ за Георги Тошев и трето за Христо Захариев.
- мотори до 450 куб.см., с четирима участника, класирани: първи  Ивайло Иванов, втори Л.Лазаров и трети П.Първанов.
- с АТВ участваха трима, като първото място си поделиха Марин Маринов ученик в пети клас от Етрополе  и Иван Семков.
- В състезанието офроуд се включиха 8 екипажа. Първото място зае представител на домакините Васил Василев, втори Б. Канджаков, също от Етрополе и трети е Вл.Димитров.
Наградите, грамоти, медали, купи и парични награди,  връчи Стефан Борисов – заместник-кмет на общината.
Състезанието се организира със съдействието на Община Етрополе.
Главен съдия - Дарин Христов.