Инж. Соня Малинчева започва работа като учител в ТПГ „Стамен Панчев” през 1983 година. От 10 години тя е директор на учебното заведение. През миналата година инж. Малинчева бе удостоена от кмета Иван Гавалюгов с почетен медал за принос в развитие на образованието.  


Днес Соня Малинчева организира тържество в училището по повод достойния финал на своята трудова кариера. За да изразят своето уважение към нея, на поканата се отзоваха кметът на общината Иван Гавалюгов, секретарят Цеца Иванова, Николета Иванова – началник отдел „Хуманни и социални дейности”, Христо Андреев – началник на Регионално управление по образование – София регион, експерти от държавната образователна структура, директори на местни учебни заведения, представители на фирми, с които училището си партнира и други. 


На тържеството, разбира се, бяха учителите от професионалната гимназия, както и непедагогическия персонал на училището. 


Развълнувана, Соня Малинчева благодари на всички гости. „Усетила съм топлината във всеки едни от Вас, усетила съм подкрепата, усещала съм признанието за училището”, каза тя. С присъщата си сърдечност, инж. Малинчева отправи топли думи към своите колеги: „Едно голямо благодаря на целия учителски колектив! Аз няма да съм тук и няма да съм това без този колектив. Този колектив, с който гледаме в една посока. Всичко сме постигнали заедно, съвместно. Благодаря Ви, колеги, за това че застанахте зад мен, че ми повярвахте и тръгнахме в една посока!”. 


Специалната благодарност на Соня Малинчева бе предназначена за зам.-директора инж. Катя Ценева. „С нея начертахме пътя и го извървяхме, мисля, че досега – достойно”, каза тя.  


Директорът на ТПГ Стамен Панчев” получи много благопожелания, цветя и подаръци. Най-напред думата бе предоставена на колегите й. „Бяхме съмишленици в реализирането на една благородна кауза. И тъй като бяхме честни в намеренията си, всички добри сили бяха с нас. Ние успяхме да реализираме и най-смелите си мечти – да направим училището територия, в която трудът, знанието и словото да бъдат свободни, в която възможностите на учениците да бъдат изявени по най-добрия начин”, каза инж. Ценева. Тя добави, че на този ден казва „довиждане” не просто на директора на училището, не просто на колегата, а на един приятел. 


От името на целия колектив на ТПГ „Стамен Панчев” Катя Ценева поднесе на Соня Малинчева подарък – професионален фотоапарат „Никон”, като й пожела невероятни пътешествия, по време на които да прави много снимки и да ги споделя с колегите от училището. Подаръкът бе придружен от голяма кошница с цветя. 


Последва поздравление от кмета на Ботевград. Той се обърна към Соня Малинчева с думите: „Тук всички сме на едно мнение, че начинът, по който Вие ръководехте училището, начинът, по който се отнасяхте с учениците, показва не само едно професионално отношение, но и човешко отношение. Това може да служи като пример за подражание на учителите и директорите в останалите учебни заведения на територията на общината. Винаги съм изразявал, и в неофициални, и в официални разговори, задоволство от начина, по който Вие успяхте да преобразите това училище. С Вашите усилия, като директор, успяхте да обърнете мнението на хората и да върнете позицията на това училище там, където то заслужава. Пожелавам на този, който ще Ви наследи на отговорния пост, да продължи възходящото развитие на това училище, тъй като считам, че е изключително важно освен да учим децата на различни професионални умения, най-вече да ги изграждаме като пълноценни личности! Това може да се случи само от хора, които приемат учителската професия като призвание.”. 


Кметът Иван Гавалюгов също поднесе подарък и цветя на инж. Малинчева. 


Поздравления към нея отправиха от местната структура на Сдружението на директорите от системата на средното образование, от Регионалното управление по образование – София регион и други гости. 


Всички присъстващи имаха възможност да разгледат работилниците за практически занятия на учениците от различните специалности. Средствата за тяхното ремонтиране и съвременно оборудване са осигурени по проекти на училището.  


До провеждането на конкурс за директор на ТПГ „Стамен Панчев” временно длъжността ще изпълнява зам.-директорът на училището – инж. Катя Ценева.