Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов връчи грамота и почетен медал на Владимир Далаклиев и Пламен Трънски по повод постигнатото високо отличие – спечелването на бронзов медал на Световното първенство по таекуондо в олимпийската версия WTF в Муджу (Република Корея), съобщиха от общината.  


Успехът е първи в историята на България от Световно първенство за мъже. Влади Далаклиев се изкачи на почетната стълбичка в категория до 68 кг, като по пътя си до полуфинала спечели 4 двубоя. Изключително атрактивна беше победата му на четвъртфинала с нокаут след акробатичен удар, който беше обявен за най-добрия нокаут на Световното първенство.


На срещата присъстваха още председателят на СК „СУНГ-РИ БОТЕВГРАД“ Цветан Миньовски и кондиционния треньор Иван Божилов, които връчиха благодарствено писмо на кмета на общината за съпричастността към усилията на клуба да развива спорт на високо равнище на територията на община Ботевград. 


Пламен Трънски също изрази благодарност за подкрепата на Община Ботевград и подари издание и значка на Световното първенство – Муджу 2017.


Иван Гавалюгов пожела на Владимир Далаклиев да е предимно здрав и да продължава да утвърждава авторитета на Ботевград и българското таекуондо, както и изрази увереност, че с качествата, мотивацията и екипа, с който работи, го очаква светло бъдеще и още по-големи спортни успехи.