Сред участниците в тазгодишното издание на международен проект „Картина от мнозина” са двама ботевградски художници – Цветелина Атанасова и Димитър Евстатиев. Това им дава право да участват в предстоящия конкурс „Рицар на четката”, който предстои да стартира. И двамата вече са заявили своето участие. Те ще се представят с картините, снимки на които публикуваме. 


Цветелина Атанасова е  художник на свободна практика, завършила е Художествената гимназия в София. Както обича да казва за себе си,  Димитър Евстатиев е самоук художник. 


Международният проект „Картина от мнозина” се провежда по инициатива на екипа на арт център „Орхидея”  - Карлово – художничката Кунка Бакалова и Момчил Николов – художник и скулптор. Целта на проявата е да привлече вниманието на художниците от страната и извън нея, като им даде възможност за творческа изява, без ограничения в изразните средства и художествените похвати, както и да запознае ценителите на изкуството със съвременните художници и тяхното творчество.


„Картина от мнозина” се експонира в галерията на арт център „Орхидея” - Карлово, след което гостува на всички приятелски отворени галерии в страната и чужбина.


Проектът дава възможност за изява и на талантливи малки художници.