Отборът на Елаците-Мед АД се класира на второ място /106 точки/ в Откритата спартакиада на миньорите, организирана от Българската работническа федерация „Спорт и здраве”.
Тя се проведе в Гранд хотел Варна между 13 и 17 септември. На първо място /116 точки/ е отборът на Мини Марица-Изток, а на трето /79 т./- Асарел Медет.
Миньорите участваха с 15 отбора, с над 350 състезатели и премериха сили в 12 спортни дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, стрийтбол, теглене на въже, дартс, бридж, шахмат, тенис на маса, спортна табла, петанк, плажна борба и вдигане на пудовка.
Отборът на Елаците-Мед се наложи безапелационно в силовите дисциплини - вдигане на пудовки и плажна борба, както и в бридж.
Жените се представиха много силно, като завоюваха две първи места в дисциплините волейбол и вдигане на пудовки; пет втори места – баскетбол, дартс, тенис на маса, табла и борба и още четири трети и едно четвърто места.
Мъжете спечелиха три първи места – шах, табла и вдигане на пудовки; второ място – волейбол и бридж, трето място – пентак, тенис на маса и четвърто място – баскетбол, вдигане на пудовки и борба.
Общо спечелените купи за Елаците-Мед са 24.
Победителите бяха наградени от Вицепрезидента на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) – г-н Пламен Нанков, Председателя на Федерацията на независимите синдикати на миньорите - г-н Валентин Вълчев и г-жа Десислава Ягодин - Президент на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ и Вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт.