Розовият кемпер на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8” пристига в Ботевград на 25 септември. В 10 часа той ще бъде позициониран пред магазин „Мания”. Това съобщи за botevgrad.com Милена Велева, която е част от екип на организацията. 


„Ще посетим Ботевград с Розовия кемпер на „Една от 8”, за да подкрепим жените с рак на гърдата във Вашия град и да им помогнем по-леко да преминат през диагнозата. Жените, които в момента преминават лечение и техните близки във Вашия град могат да се възползват от услугите, които се извършват в Розовия кемпер на „Една от 8”. С нас пътува нашият психолог, който може да разговаря с жените на място. Колежките ми са преминали през диагнозата рак на гърдата и могат да отговорят на всички въпроси, които имат пациентите. С нас ще бъде и нашият гримьор. Носим тюрбани и брошури, които ще са полезни на жените. Всичко, което предлагаме, е абсолютно безплатно за всички пациенти”, обясни Милена Велева. 


 „Розов кемпер на Една от 8“ е част от проекта „Сърдечни приятелки“. В рамките на 6 месеца той ще обиколи  25 града в страната и главни онкологични болници. Дейностите, които ще се предлагат в Розовия кемпер са:


- индивидуални информационни и практически консултации;


- индивидуални психологически консултации;


- техники за справяне със стреса;


- съвети за хранене по време на лечение;


- арт-терапии;


- групови занимания;


- съвети от професионален гримьор;


- раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата и др.;


- кулинарен блогър ще готви в кухнята на кемпера.