За четвърти пореден път в Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров" – Ботевград, се проведе забавното състезание „Математическо ориентиране”. Цел на надпреварата е да повиши интереса на учениците към изучаването на математика и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности, свързани с този предмет. 


В забавното състезание участваха ученици от 5, 6 и 7 клас, разделени съответно в три отбора  – „Архимед”, „Евклид” и „Питагор”. Участниците в състезанието трябваше по най-бързия начин да намерят предварително скритите свитъци с написаните на тях задачи и, разбира се, да ги решат бързо и вярно. 


На първо място в забавно състезание се класира отбор „Питагор ”, съставен от седмокласници. На второ място се подреди отбор „Архимед ” (5 клас), а на трето – „Евклид ” (6 клас).


Отборите получиха грамоти, които им бяха връчени от директора на учебното заведение Даниела Колева. Математиците и от трите тима бяха наградени със сувенири и химикалки с логото на гимназията и лакомства.