Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд Владислав К. (на 30 години) по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.


Обвиняемият Владислав К., по прякор „Каратиста“, и пострадалият Атанас А., занимаващ се с бойни изкуства, са от Монтана. Двамата се познавали и били във влошени отношения, като неколкократно влизали в разправа един с друг и си разменяли обиди и удари. Мъжете се движели в различни компании и често посещавали питейни заведения и дискотеки в града.


Вечерта на 27.09.2015 г. обвиняемият бил с компания в дискотеката „Блек Лейбъл“. По-късно там дошъл и Атанас А., като се настанил с приятелите си в сепаре. Въпреки че двамата на няколко пъти се засичали, първоначално нямало конфликт между тях.


По-късно между Владислав К. и Атанас А. възникнало спречкване, което изключително бързо прераснало в сбиване. Двамата мъже се озовали на пода, вкопчени един в друг. Те започнали да си нанасят удари с ръце. Въпреки намесата на охранителите, опитът им да ги разтърват останал безуспешен.


Физическата разправа продължила извън заведението – на площадката пред входната врата. В един момент Атанас взел преимущество и натиснал под себе си Владислав, нанасяйки му удари с ръце в областта на главата. Тогава обвиняемият извадил нож и започнал да нанася удари в тялото на противника си.


Приятелите на пострадалия му оказали незабавна помощ, като го транспортирали в болнично заведение. На местопроизшествието пристигнали полицейски служители.


Заключението на извършената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза се посочва, че ударите с нож били най-малко седем, част от тях със значителна сила и са били насочени в области от човешкото тяло, където се намират жизненоважни органи – шия, гръден кош и корем.


Предстои насрочване на първото съдебно заседание по делото.