На 3 и 4 март, в зала "Асикс Арена" в София се проведе международния турнир по олимпийско таекуондо от ниво G1 "София оупън". С повече от 1600 участници от 46 държави, състезанието не само, че беше най-масовото досега в България, но и предостави на зрителите и почитатели на олимпийското таекуондо зрелищни и напрегнати двубои, изиграни от едни от най-големите звезди на световното таекуондо.


В тази изключителна конкуренция, ботевградските състезатели завоюваха 2 златни и 2 сребърни медали. Първото злато за клуба спечели на връх Националния празник на страната Стефан Стаменов при кадетите до 41 кг. Стефан премина през 5 съперника за да грабне златния медал в категорията си. Той доминираше в срещите тактически и технически, като единствено на четвъртфинала, срещу представител на Гърция, се наложи да играе допълнителен рунд, който спечели със "Златна точка". През 2017 г. на същия турнир Стефан остана втори в категорията си, но сега вече не остави съмнение, че в своята категория е най - силния състезател и ще продължава да доминира и през новия спортен сезон.


Бронзовият медалист от Световното първенство за кадети и Европейското клубно първенство Кристиян Златев спечели сребърното отличие в категория + 78 кг. младежи. В първата си среща Криско нокаутира гръцки противник, във втората се наложи категорично срещу сърбин, а на финала се изправи срещу добре познатия си съперник от Словения, от когото загуби на финала на Европейското клубно първенство. За съжаление и този път Кристиян не успя да преодолее противника си и остана със сребърното отличие.

Николай Начев при кадетите до 41 кг. спечели първите си две срещи, но не успя да преодолее третия си противник от Гърция, за да влезе в зоната на медалите.

През втория ден Диян Стоянов прегази четирима противника и спечели златото в категория до 31 кг. деца. За съжаление неговият съотборник Сашо Георгиев не успя да повтори постижението му, тъй като българската съдийска група на финалната му среща, счетоха, че неговият опонент от Молдова повече заслужава победата. Сашо и противникът му не успяха да определят победител в редовното време, и въпреки, че нашето момче беше по-агресивният и атакуващ състезател, съдиите предпочетоха молдовеца.

Владимир Далаклиев и Калоян Бинев не взеха участие в състезанието, защото не бяха напълно възстановени след състезанието в Египет, където и двамата спечелиха първите места в категориите си.