Нарекоха го "Великденска фолклорна плетеница" -  както и да го наречем, дали „шарен гердан”, "броеница" или „шарена черга”, определението ще бледнее пред това, което ни показаха снощи /5 април/ самодейните състави в големия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871/. Препълненият салон трудно можеше да побере не само повече хора, но и повече празнични емоции, от тези, които изпитаха зрителите по време на концерта.
Представиха ни ги ТА "Балканска младост", Оркестър за народна музика, Женска вокална група "Димана", Детска вокална група "Звездица", Мъжка вокална група "Ветерани".
При непрекъснатото редуване на „картините” на сцената, публиката посрещаше и изпращаше изпълнителите с бурни аплодисменти. Получи се чудесен синхрон от народна музика, народни песни и най-вече от български народни хора, в съчетание с нестихващите емоции сред публиката. Организацията на концерта беше чудесна, подхождаща на голям християнски празник.
Красивите кошници с цветя от кмета на Община Етрополе Димитър Димитров и председателя на Общински съвет Етрополе Марин Маринов и от Христо Андреев -председател на Читалищното настоятелство на НЧ "Тодор Пеев-1871" допълниха признанието на публика и ръководство за чудесното представяне на изпълнителите. Концертът завърши със ставане на крака и продължителни аплодисменти.
Основните организатори на концерта са Община Етрополе и НЧ „Тодор Пеев-1871”.
Честит празник!