Както вече съобщихме, на 13 април – петък, бе проведена поредната инициатива по събиране на капачки в рамките на кампанията „Капачки за Бъдеще 2“. Акцията бе организирана от доброволците - Галя Дикова, Сашка Багдатова и Радослава Младенова, които оказаха подкрепа на благотворителната инициативата на територията на Община Ботевград.


Събраните капачки бяха превозени в събота (14 април) до национален стадион „Васил Левски” в София, където от 9 до 14 часа се приемаха количествата от градовете, участващи в кампанията. Този път измереното количество на събраните капачки във фоайето на НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград, беше 420 килограма. Да припомним, че в кампанията, която се проведе в края на месец октомври, 2017 г., събраните капачки бяха с маса малко над 220 кг.


Организаторите благодарят на всички жители и гости на община Ботевград, които се включиха в инициативата. Това са малчуганите от детските градини „Славейче“, „Слънце“, „Саранск“ и ДГ „Светулка“ - Угърчин. Също така и учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ПГТМ „Христо Ботев“, ОУ „Н.Й. Вапцаров“, ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Отец Паисий“ – Врачеш.


Подкрепа бе оказана от фирмите „ИМИ България“ и „Сименс България“, както и от много граждани, 


Организаторите благодарят и на хората с добри сърца, благодарение на които капачките бяха транспортирани до София. това са Николай Велков и Симеон Велев.


Инициативата продължава. Събраните капачки могат да се предават в Дрогерия „Здраве“, ж.к. „Васил Левски“ - при Сашка Багдатова.