Георги Василев Данов – ученик от 8 „б” клас на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” е победител в конкурса, организиран от Регионалната инспекция по околната среда и водите – София, по повод Световния ден на околната среда и водите – 5 юни. Задачата към желаещите да вземат участие бе да изготвят клип на тема „Да победим замърсяването с пластмаса – За чиста околна среда”. Идеята на организаторите бе чрез тази проява да провокират всеки да се замисли как да промени своето ежедневие, така че да помогне за намаляване на вредите от замърсяването с пластмаси върху околната среда, дивата природа и собственото си здраве. 


Резултатът от конкурса бе обявен на празника в НДК, който се състоя на 6 юни. Георги получи наградата лично от  Ивелина Василева - председател на Комисията по екология в Народното събрание.  


„Децата са най-добрите посланици на зелените идеи! С радост се включих днес в организирания от РИОСВ- София и НДК празник за деца и ученици, посветен на Световния ден на околната среда - 5 юни. Имах удоволствието да наградя и победителя в конкурс за видеоклип на тема “Да победим замърсяването с пластмаса - ЗА чиста околна среда” – осмокласникът Георги Данов от Ботевград“, каза тя.


Гимназистът сподeли, че e научил за провеждането на конкурса от публикация в сайта botevgrad.com.