Общинският съветник Дамян Маринов внесе докладна в Общинския съвет, в която предложи да се направи оглед на входа на поликлиниката в Ботевград, за да се определят подходящи места, на които да се монтират пейки и кошчета за отпадъци. Съветникът предложи още да се осигурят паркоместа за велосипеди пред входа на болницата. 


В отговор на запитване кметът Иван Гавалюгов обясни, че общината разполага с пейки и кошчета, а съоръжения за паркиране на велосипеди - ще трябва да осигури, тъй като не разполага с такива. Отношение по докладната взе Иван Начев, който изрази готовност да закупи с лични средства две паркинг стойки за велосипеди.  


По време на обсъждането на докладната записка постъпи още едно предложение, направено от д-р Илин Черняшки – за закупуване на юпиес за апаратура в Рентгеновото отделение, която съхранява от 20 до 30 000 копия на рентгенови снимки. Той обясни, че предложението му е продиктувано от вероятността да възникнат сериозни проблеми при спиране на тока. Д-р Черняшки предложи да бъде отпусната сумата до 1 300 лева за закупуване на юпиес. Във връзка с неговото предложение, кметът Гавалюгов обясни, че в бюджета на общината за тази година са предвидени 200 000 лв. за закупуване на медицинска апаратура в болницата, от които може да бъде осигурена необходимата сума, стига управителят на МБАЛ да внесе предложение за финансиране на този разход.