Известни са вече победителите в отделните категории на конкурса „Кмет на годината 2018”, организиран от Портала на българските общини - Kmeta.bg.  Златните медали в категория „Инвестиции и работни места“ за малка, средна и голяма общината отиват съответно при Божурище, Ботевград и Плевен.


Гласувалите безапелационно избраха тримата кметове в националното онлайн допитване, а именно: в раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Божурище Георги Димов, в раздел „Средна община“ - при кмета на Ботевград Иван Гавалюгов и в раздел „Голяма община“ - при управника на Плевен Георг Спартански.


Церемонията по награждаването се състоя вчера – 15 ноември, в зала 9 на НДК в София. Призовете в категорията „Инвестиции и работни места“ връчи Карел Крал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България.


От името на кмета на общината Иван Гавалюгов награда получи неговият заместник - Борис Борисов. 


„За втора поредна година гражданите на Община Ботевград оцениха с отличен усилията на Иван Гавалюгов и общинската администрация да превърнат общината в нормално място за живот. Този приз ни дава увереност, че работим в правилната посока и създаваме привлекателни и конкурентни икономически условия за български и чуждестранни инвеститори, които осигуряват достатъчно работни места дори за съседни общини. Благодарим сърдечно на всички съграждани, които ни подкрепиха с гласовете си в последните три седмици. Тази награда е за всички Вас!”, написа в личния си фейсбук профил зам.-кметът Борис Борисов.