Две детски площадки ще бъдат изградени в ЖК „Васил Левски” /новата част /. Това стана ясно по време на вчерашното извънредно заседание на Общинския съвет.  Мястото, отредено за едната, е зад блок  №44. Пространството там е предвидено за паркинг, но на едно от предишните заседания на общинския съвет бе взето решение да се измени за паркинг, гаражи, детска площадка и озеленяване. „Процедурата е в ход, ще бъде изменено и съответно ще може да се проектира и реализира детска площадка и зона за отдих”, съобщи кметът Иван Гавалюгов. Друго място, което  е преотредено за детска площадка, е зад блок №48, съобщи още той.  


На вчерашното извънредно заседание съветниците дадоха съгласие да бъдат отпуснати до 7 500 лева pа проектиране на двете детски площадки. Община Ботевград ще осигури сумата от собствени приходи. 


Общината има намерение да пристъпи и към облагородяване на още един терен и да го превърне в място за отдих и почивка на ботевградчани и игри и забавления на по-малките местни жители. Той се намира срещу бившия пионерски лагер във вилна зона Зелин. Теренът е с площ от 10.5 декара. Предназначението му е за селищен парк.


„Теренът е подходящ, макар че се намира в относителна близост до магистралата”, обясни кметът Иван Гавалюгов пред Общинския съвет вчера. 


„Всъщност имотът не опира до магистралата, между него и магистралата има друг имот”, уточни съветникът Филип Филипов.


За проектиране на крайградски парк с кътове за отдих общината ще отпусне до 10 200 лева от собствени приходи.