Небойша Видич, старши-треньор на Балкан:


 “Не ни достигна енергия. Ако играеш в ритъм, контролираш мача, а не го преследваш през цялото време. Единият ни проблем беше, че изхабихме прекалено много енергия  в това, вторият беше това, че изгубихме двамата ни високи играчи в края. В допълнение на това Берое има страхотни стрелци. Джеймс Уайт също им даде много атлетизъм, което определи победителя, заедно със стрелбата им от тройката. Може да се каже определено, че загубихме мача през първото полувреме. Ако един отбор има 86% от стрелбата от полето през първото полувреме, няма други думи освен това, че играхме меко. Определено се сблъскахме срещу много добър отбор. Ако искаме да се класираме на финал, трябва да го направим по трудния начин. Защо да нямаме сили за пети мач? Глупаво е да кажем, че двата отбора сме равни, защото ни биха пет пъти този сезон, а ние веднъж, но нека кажем, че сме равни. Това е война. Ще видим какво ще стане. Със сигурност те изглеждаха днес по-добре. Направиха някои промени. Ние не опазихме Франкамп по начина, който трябва. Имахме принципи как трябва да го контролираме. Неприемливо е един играч да вкара 16 точки първото полувреме, през второто имаше осем. Плюс това трябва да прибавим и техния атлетизъм."


  Брендън Браун, играч на Балкан:


 “Честно казано аз направих много голяма грешка в края и поемам до голяма степен вината върху мен. В хода на мача намалихме разликата, но загубихме притежание в края, за което поемам изцяло отговорност. Загубихме мача в защита. Те вкараха 100 точки, след които е много трудно да победиш . Това е, върху което трябва да работим за четвъртия мач - защитата, не трябва да допускаме да ни вкарват толкова много, за да стигнем до пети мач.”


  Любомир Минчев, старши треньор на Берое:


  „Нека да гледаме от позитивната гледна точка. Ключовото бе, че успяхме да направим такава голяма разлика, която впоследствие ни позволява, след такъв спад, да имаме някакво предимство и да се измъкнем накрая. Характерът винаги е решаващ и за двата отбора. Трябва да поздравя и противника. Те се борят до последно във всеки мач, аз уважавам такива играчи и такъв отбор. Проблемът не е в силите или характера за мен. Те също са важни, но въпросът е дали ще играем добре. И двата отбора се борим и не се предаваме. През първото полувреме те играха по-слабо, а през второто влязоха в техния ритъм и да стопят тази преднина.“


  Станислав Ваклинов, играч на Берое:


 „Смятам, че спечелихме с характер. Имахме и доза късмет, те изпуснаха някои отворени стрелби. Взехме това, което изгубихме в Стара Загора. Имахме много добър процент стрелба през първото полувреме, но играхме толкова добре в защита. През второто, когато поведохме със 17 точки, допуснахме нашата стара слабост. Не знам и аз дали се отпускаме и дали мислим, че мачът е свършил. Не е така, те се върнаха, даже ни поведоха с една. Надявам се да изчистим това за следващия мач, за да можем да победим и да затворим серията тук. Сили имаме, трябва да имаме и малко спортен шанс и смятам, че ще го направим“.