Информация за административното, териториалното и социално-икономическо развитие на село Врачеш е внесена за разглеждане в Общински съвет - Ботевград. Тя е изготвена от кмета на населеното място - инж. Марин Бончовски.


Като основна дейност за благоустрояването на Врачеш е посочена реконструкцията на централното площадно пространство със средства на Община Ботевград. Акцентирано е още върху подмяната на довеждащия водопровод до пречиствателната станция, изготвения проект за пълна подмяна на водопроводната мрежа на селото за над 2 000 000 лева и други дейности. 


През изминалата година са асфалтирани улиците „Ален мак“, „Съединение“, „Ясен“, „Славейков“, части от „Бузлуджа“ и „Витиня“ и площадката пред Маргинската чешма, отбелязва в информацията кметът на Врачеш.  


От внесената докладна става ясно, че Кметство Врачеш е спечелило проект по ПУДООС за изграждане на екопътека от селото до местността „Аязмото“.


Като положителен пример в образователната дейност във Врачеш за миналата година, кметът Бончовски изтъква основния ремонт на детска градина „Детелина“, след който възпитаниците на детското заведение са се увеличили двойно – от 60 на 120 деца.


В края информация до Общинския съвет, Бончовски предлага да бъде възстановен часовниковият механизъм в кулата на сградата на НЧ „Събуждане 1985“. Според него, така центраното площадно пространство ще придобие напълно завършен вид. Марин Бончовски смята, че за ремонт на часовника ще са необходими до 3 900 лв. без ДДС.


Информацията за село Врачеш е включена за разглеждане в дневния ред на заседанието на ОбС, което ще се проведе в четвъртък – 25 юни 2020 година.