На 1 октомври в Рудодобивния комплекс на „Елаците-Мед“ АД, гр. Етрополе се състоя тържествено откриване на новоизградения здравен пункт с 24-часов режим на работа.


В него на едно място са интегрирани звено “Здравословни и безопасни условия на труд“ със стая за инструктаж, лекарски кабинети и помещение за линейка, както и пожарна безопасност.
На събитието присъстваха г-н Доминик Хамeрс, изпълнителен директор на „Геотехмин“, инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед“, инж. Костадин Найденов, генерален директор „Производство“ на дружеството, инж. Ивайло Николов, директор на Рудодобивния комплекс, както и директори на дирекции и ръководители на направления в „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“.
Инж. Ивайло Николов приветства присъстващите като определи изграждането на новия медицински пункт на територията на Рудодобивния комплекс като социално значима инвестиция и поредна стъпка в грижата на компанията за здравето на работниците и служителите на „Елаците-Мед“. 
„С реализирането на този проект, нашата компания за пореден път показва, че следва най-високите стандарти при опазване здравето на своите служители и гарантира все по-добри условия на труд.“ – каза инж. Николов. „В случай на необходимост, по всяко време на денонощието може да се потърси квалифицирана помощ в здравния пункт, който е снабден с най-модерното оборудване за подобен тип обекти и осигурява възможност за всички работници и служители да получават своевременно медицинска и стоматологична помощ. За спешни случаи е осигурен и специализиран транспорт“ – обясни той.
Приветствие към присъстващите на официалното откриване направи и г-н Доминик Хамeрс, който от името на „Геотехмин“ поздрави ръководството на „Елаците-Мед“ за реализирането на проекта. „Грижата за здравето на работниците и служителите е от първостепенна важност за всички фирми от Група ГЕОТЕХМИН. „Елаците-Мед“ АД за поред път доказа, че има последователна социална политика и с изграждането на този модерен здравен пункт успява да осигури необходимата за всички здравна грижа, която да е на разположение директно на работното място“, каза г-н Хамерс по време на събитието.
Главният лекар на медицинския пункт д-р Георги Георгиев също се включи в приветствията, като отбеляза, че пунктът ще осигурява доболнична неспециализирана помощ и 24-часова спешна медицинска помощ за работещите в комплекса. Той представи своя екип – доказани специалисти от община Етрополе, с голям професионален опит, като някои от тях са работили в големи столични здравни заведения и Бърза помощ. „Вярваме, че ще отговорим на предизвикателствата, ние имаме добър опит в подобни условия на работа и структури. Пожелаваме здраве и успех на работещите и по-малко да ползват услугите ни!“ – пожела той на служителите в комплекса.
Д-р Георгиев благодари на Надзорния и Управителния съвет на „Елаците-Мед“ за взетото решение за изграждане на такъв формат лечебно заведение, осигуряващо този тип услуги, както и за значимата инвестиция в здравето на служителите. Проектът е иницииран, финансиран и изграден от дружеството.  
Ставрофорен иконом Емил Якимов от Етрополския манастир „Света Троица“ отслужи тържествен водосвет за здраве, благоденствие и просперитет на всички служители в дружеството.
Събитието завърши с прерязване на трикольорна лента за откриване на обекта.