Открит урок за Васил Левски се проведе днес в Исторически музей – Ботевград. Участие в заниманието взе сборна група с ученици от първи, втори и трети клас на ОУ „Васил Левски“ – Ботевград. 


Събитието започна с кратък филм за делото и живота на Апостола на свободата. Филмът е предоставен на ботевградския музей от Национален музей „Васил Левски“ – Карлово, обясни Радосвета Апостолова – музеен педагог.  Тя бе подготвила табла със снимки от фонда на музея, които също показа на учениците по време на открития урок. 


Децата получиха и по една работна тетрадка със заглавие "Аз уча за Васил Левски" - издание на Национален музей "Васил Левски" в Карлово. Тя е създадена с цел да отговори на потребностите и желанията на децата от цяла България да научат повече за Апостола.


Тетрадката съдържа шест теми. Всяка от тях е свързана с отделен етап от живота и делото на Дякона. Информацията е поднесена по достъпен за децата начин. Посредством ребуси, гатанки, кръстословици и други увлекателни задачи те сами могат да откриват факти за Васил Левски, обясни музейният педагог.  


Урокът завърши с рецитал, подготвен от учениците и техните учители. От името на Исторически музей – Ботевград, Радосвета Апостолова подари на всяко дете свитък със стихотворение, посветено на Левски.


Осемминутния филм за Апостола може да гледате под този текст!