Истински фурор направиха състезателите на клуб Суг Ри Ботевград на държавния шампионат по олимпийско таекуондо, който се проведе на 12 и 13 февруари в новата зала на "Левски" в София. Те спечелиха общо 22 медала, от които 12 шампионски титли на България. Освен това Сунг Ри Ботевград взе и 4 отборни купи.


Сунг Ри Ботевград бе представен от рекорден брой състезатели - 37  Ботевградските  бойци бяха водени от Владимир Далаклиев и Цветолюб Илиев, а помощник треньори бяха познатите медалисти и бивши състезатели Цанислав Димов и Борислав Богданов.


От съдйиския състав клубът бе представен от Мирослава Коляндова (един от най-елитните международни рефери на България), Денис Андреев, Василена Джезова, Ивайла Боновска и Иван Симеонов (на най-високото стъпало на стълбичката от първенство по джудо), който въпреки че до момента гради голяма кариера в джудото, при всеки удобен момент се включва и помага на своите съотборници, и ги нарича "моите братя и сестри".


И в двата дни Сунг-Ри Ботевград тотално доминираше над всички. В първия ден при мъже и жени  четирима състезатели спечелиха 3 златни и 1 сребърен медали. Най-силна конкуренция имаше в категориите до 63кг и до 68кг. След дълга пауза и няколко оперативни намеси Калоян Бинев в категория 63 кг. се завърна на дожанга, показвайки своята атрактивна игра и затвърди титулярно си място, завоювайки златото.


Стефан Стаменов, който за последна година се състезава при младежите, взе участие и в първия ден при мъжете, тъй като това е конкуренцията, която го очаква догодина. На полуфинал той се изправи срещу добре познатия Митко Джорджев, който е с доста опит и е медалист от най-висок ранг G турнири. Стефчо игра страхотно и победи Митко с 9-3. На финала се изправи срещу малкия брат на Митко - Александър Джорджев, който при кадетите и младежите беше номер 1 състезател (световен и европейски шампион). Стефчо изпусна срещата с минимална разлика от 1 точка. Представянето му бе отлично, имайки предвид, че играе под възможностите си, тъй като дясното му коляно се нуждае от операция след навършване на пълнолетие.


Митко Стойнов дебютира блестящо при мъжете, но не в своята категория - до74кг., а в олимпийската категория до 80 кг., където излезе начело дори драстично по-лек от съперниците си. Той е ученик в 11 клас и тази година навършва пълнолетие.


Кристиян Златев, който е добре познатия опасен противник, известен със своята сила, се справи без проблем със своите противници и също завоюва златен медал.


Във втория ден при младежите, кадетите и децата Сунг-Ри Ботевград се представи също толкова безапелационно. Краси,  Мими,  Марина,  Гошко,  Деян, Александра и Ники бяха блестящи като показаха своя опит и буквално прегазиха всички, изкачвайки се на най-високата стълбичка. На Плами при момичетата  до 47кг  само точка не достигна за златния медал и тя се окичи със сребро. Теда дебютира в нова възрастова група и категория при кадети и се справи страхотно като завоюва бронз.


Някои от децата, като Краси и Марина приключваха мача с отказване на противника още в първият рунд. Краси добави 8-ми пореден турнир с тотална доминация и без загуба.


Ето всички медалисти на Сунг Ри Ботевград:


 




Мъже


Калоян Бинев   -63кг злато


Стефан Стаменов  -68кг сребро


Митко Стойнов  -80кг злато


Кристиян Златев +87кг злато


 


Младежи


Виктория Николова -46кг злато


Стефан Стаменов -68кг злато




Кадети клас А


Марина Михайлска -33кг злато


Георги Йорданов -33кг злато


Деян Стоянов -53кг злато


Николай Николаев -33кг сребро


Пламена Василена -44кг сребро


Теодора Методиева -37кг бронз


Кадети клас Б


Георги Стаменов -41кг злато


Велизар Василев -37кг бронз


Деца клас А


Красимир Гетов -27кг злато


Александра Василева -30кг злато


Марина Боновска -33кг злато


Валери Балев -25кг сребро


Методи Методиев -36 кг сребро


 Деца клас Б


Карина Руневска -36кг злато


Адриан Радославов +40кг сребро


Александър Даков -27кг сребро


  „Надяваме се така блестящо и да завършим годината. Чака ни много работа през 2022г. Предстоят световни и европейски първенства, където ще вземем участие и разбира се ще вложим всичко по силите и опита ни да вземем медал.


Огромни благодарности изказваме на Община Ботевград в лицето на г-н Гавалюгов , на нашия президен г-н Миньовскии, на фирмите „Никсметал“, „APS“, „Семекс“ и „ЕМ-Джи Строй Груп“ за огромната подкрепа и за това, че за поредна година застават зад нас.“, казаха треньорите на клуба - Цветолюб Илиев и Владимир Далаклиев.