Баскетболният отбор на Левски ще се завърне в доскорошния си дом – зала „Триадица” за третия си мач от Националната баскетболна лига. „Сините” вече приемат домакинствата си в зала „Христо Ботев”, но заетостта на съоръжението ги върна отново край Южния парк. Левски посреща Рилски спортист днес от 18 часа. По ирония на съдбата двата тима ще играят общо шест срещи по време на редовния сезон, без да се броят евентуални мачове за купата на страната и плейофите накрая. Това е така, тъй като освен четири пъти на национално равнище, Левски и Рилски спортист ще премерят сили и на два пъти в новата Балканска лига.

В миналия кръг и Левски, и Рилецо инкасираха загуби, затова днес със сигурност ще търсят успеха с всички сили. Феновете в София очакват да видят на паркета Васил Евтимов, който игра със „синия” екип в гостуването на Спартак Плевен. Интересни мини-двубои се очакват на почти всички позиции. На гарда новата звезда на Левски, американският гард Маркъс Хол заедно с Асен Великов ще се изправят срещу Александър Груев, Иван Лилов и Бранко Миркович.

Станислав Славейков ще мери сили срещу Богдан Боев и Левен Белберов, на „четворката” Дуейн Мортън и Драгослав Папич ще бъдат един срещу друг, а на центъра Стефан Георгиев ще се опита да спре едно от най-добрите попълнения на самоковския тим Травис Питърсън. Третият кръг започна по-рано днес с лесни победи на Лукойл Академик над ЦСКА, както и на Ямбол срещу Сливен. Освен мача в София, друг интересен двубой ще наблюдават зрителите във Варна, където Спартак Плевен гостува на Евроинс Черно море. Най-вероятно за домакините отново няма да играе Майкъл Ърл.