Отборът по БДП на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" Ботевград е победител в провелия се на 14 май в Самоков областен кръг на състезанието по безопасност на движението по пътищата (БДП) - възрастова група V-VII клас. Участниците Александър Дюлгерски, Веселин Иванов, Александра Славчева и Ема Иванова, ръководени от Даниела Бориславова и Павлин Димитров, събраха най-много точки в двата кръга.


В състезанието участваха пет отбора: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ботевград, СУ „Христо Ясенов“ – Етрополе, ОУ „Васил Левски“ – Елин Пелин, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” - Самоков и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сливница.


Националното състезание по безопасност на движението по пътищата (БДП) подпомага възпитаването и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, която е свързана със спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност. Подкрепя учениците да могат да взимат самостоятелни и адекватни решения в различни ситуации на пътя, като осъзнават действията си и носят пряка отговорност за това.


Отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ботевград ще вземе участие в Националното състезание по БДП, който ще се проведе от 03-05.06.2022 г. в гр. Етрополе.