От няколко дни строително-ремонтни дейности в младежкия дом са подновен. Това съобщи кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов по време на днешния редовен брифинг с местните медии. 


„Тази година се наложи да прекратим процедурите с фирмата-изпълнител. Причината за това е недостига на средства за изпълнението на договора поради драстично повишение на цените на строителните материали и най-вече на металите. Нашето намерение е да преградим с метална конструкция голямата зала в сградата, бившето кино „Съни“, на две нива, като по този начин създадем няколко зали и помещения за различни занимания и репетиции“ – обясни Иван Гавалюгов. Той припомни, че поради невъзможност за дофинансиране по друг начин в рамките на съществуващия договор и проведената обществена поръчка, общината е сключила друг договор за други дейности, предвидени в проекта – изграждане на съблекални, допълнителни помещения и други.


С този проект Община Ботевград ще кандидатства по програма, чиято цел е създаването на младежки центрове. „По тази програма общината е допустим бенефициент от общо 23 от цялата страна. По нея ще бъдат финансирани около 10 проекта. Програмата ще бъде отворена през месец септември. Ако бъдем одобрени, възнамеряваме със средствата да завършим една съществена част от ремонтните дейности по проекта" – съобщи Иван Гавалюгов. Финансирането по тази програма е до 1 800 000 лева, като до 60% от тях са за строително-ремонтни дейности.