Красив благотворителен базар бе открит тази сутрин в ДГ “Слънце“ в Ботевград. Той е организиран в подкрепа на Дариана и Мартин от втора група на детското заведение.


Дариана е родена с много рядък генетичен синдром. По последни данни е единствена в България. Има забавяне в психическото и физическото развитие, склонност към гърчове и липса на говор. Но пък момиченцето винаги е много усмихнато и лъчезарно. 


Марти е роден с разширени вентрикули, които впоследствие нарастват драстично и на 4-месечна възраст му е поставена диагноза вътрешна и външна хидроцефалия. В следващите няколко месеца той изостава двигателно. Дикторите му поставят и диагнозите детска церебрална парализа и епилепсия. 


Средствата от базара в детската градина ще бъдат дарени за лечението на двете деца. 


Родителите, чиито деца посещават ДГ “Слънце“, откликнаха с готовност да се включат в благотворителната инициатива. 


Базарът предлага домашно приготвени вкусотии, сувенири, украшения, играчки за елха, сурвачки, поздравителни картички и други предмети, поставена е и кутия за дарения. Той е отворен за посетители от днес до 15 декември в часовете от 07:30 часа до 9:00 часа и от 16:00 часа до 17:30 часа. 


“Нека всички се обединим и помогнем на нашите деца!“, призовават от колектива на детска градина “Слънце“ и пожелават на жителите на община Ботевград да бъдат здрави!