Общинският съвет подкрепи инвестиционното намерение на “Микроак“, давайки съгласие за изработване на подробен устройствен план – план за застрояване, с който да бъде променено предназначението на земеделски имот, закупен от турската фирмата, с цел изграждане на нови производствени мощности в Ботевград. 


Със свое решение от средата на миналата година Областната дирекция на земеделието е дала съгласие за утвърждаване на площадка за проектиране на обект “промишлена и складова база“ в съответния имот, намиращ се в близост до съществуващата база на “Микроак“. С писмо на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите е изразена преценка относно инвестиционното намерение, че не е необходимо провеждане на процедура по реда на Глава втора от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони.


“Радващо е, че инвестициите в община Ботевград продължават. Всички големи инвеститори в последните години разширяват своята дейност“, заяви кметът на общината преди да докладва проекта на решение пред Общинския съвет.  


Фирма “Микроак“ произвежда инструментална екипировка, конектори за битовата и автомобилната електроника и за изчислителната техника.