Днес в мач от 29 кръг футболният отбор на Балкан завърши 2-2 като домакин на ОФК Костинброд. С оглед развитието на мача този резултат изглежда нереален, но в крайна сметка е факт.


Балканци поведоха с 2-0 още първото полувреме, като в 11-та минута дори пропуснаха дузпа - ударът на Павел Петков от бялата точка бе спасен от вратаря.  В 32-та минута Калоян Бонев завърши отлична четириходова комбинация на Балкан, като оползотвори центриране на Дейвид Йорданов за 1-0. Отново Бонев бе точен в 42-та минута, когато засече отлично подаване на Павел Петков.


Всиччо можеше да се реши в полза на Балкан в 70-та минута, когато удар на Павел Петков бе отразен, а секунди след това Емил Колев улучи напречната греда след удар с глава. Няколко минути по-късно реферът имаше чисто основание да отсъди втора дузпа за Балкан за откровено спъване на Николай Миков в наказателното поле, но си затрая.


Гостите вкараха два гола в последните минути на мача. Първо намалиха на 2-1 след пряк свободен удар - вратарят изби топката, но тя бе вкарана във вратата. А изравниха в четвъртата минута на даденото добавено време.


С това равенство Балкан отиде на последното десето място с 13 точки, с колкото е и деветият Септември Симитли, който победи като гост Сливнишки герой с 2-0. Костибрнод е седми с 15 точки, колкото има и вторият отбор на ЦСКА. Лидер с 10 точки преднина пред втория е Марек.


Другата събота, 13 май Балкан гостува на втория Вихрен.