Колажи, натюрморти, пейзажи на Володя Казаков са подредени на първия етаж във Военния клуб в Ботевград. Художникът посвещава своята изложба на 85 години от откриването на сградата, с която го свързват много хубави спомени от времето, когато е бил военнослужещ. Изложбата бе официално открита вчера – 16 май. Тя е отворена за посетители до 26 май (включително), от 10:00 до 14:00 часа и от 15:00 до 19:00 часа.  


“Сградата на Военния клуб е построена през 1938 година. Тя и сградата, в която се помещава музеят - бившата съдебна палата, са най-старите обществени сгради в Ботевград. Открита е на 6-ми май с парад и в присъствието на цар Борис III. Автор на проекта е арх. Наум Торбов, който е проектирал и Централните софийски хали. Той е живял в Ботевград. Неговите родители идват от Гопеш, Македония и се заселват, тук остават негови роднини. Арх. Торбов е проектирал и жилищни сгради в Ботевград, но те вече са променени“, разказа Володя Казаков.   

След войните (Първа балканска, Втора (междусъюзническа) и Първа световна войни) назрява необходимостта от Дом на българското войнство. При завръщането на първите офицери и подофицери от Първата световна война започва събирането на средства. Учредено е дружество „Сурсувул”, чиято цел е построяването на паметник на загиналите във войните. По-късно правоприемникът на дружеството, т. нар. „Офицерско събрание”, досъбира необходимите средства за изграждане на Клуба. Така през 1934 г. започва строежът на Дома на Армията, който е завършен през 1938 г. Доброволният труд и средства, с които е построена сградата, се възнаграждават от цар Борис III, който през 1939 г. издава закон за отстъпване даром на Ботевградското гарнизонно офицерско събрание държавно празно място от 1635.80 кв. м. в кв. 65 по плана на гр. Ботевград, като е публикувано в Държавен вестник, брой 88 от 22 април 1939 г. Така след строежа цар Борис III дарява и обзавеждане, като едно от тях е и бюрото на цар Фердинанд, се посочва в информация, публикувана на страницата на Изпълнителна агенция “Военни клубове и военно-почивно дело“.


Домът на Армията се ползва от 16-ти Ловчански полк. По-късно, през 1954 година - от семействата на офицерите и сержантите в Танковото училище. В годините назад сградата е била ключова за културния живот в града.