Това бе областен полуфинал за Купата на АФЛ. На игрището в Трудовец футболистите на Балкан победиха с 3-1.  Срещата започна с няколко голови положения пред вратата на домакините - Дейвид Йорданов пропусна само срещу вратаря в 3-та минита, а в 9-тата гол на Балкан бе отменен заради съмнителна засада.


Балканци откриха резултата в 16-та минута чрез Калоян Бонев, който бе изведен срещу вратаря на Ракитин и бе точен.  В 32-та минута домакините направиха 1-1  - след удар на Ради Зарев се получи рикошет, топката излъга вратаря на Балкан и влезе в мрежата.


Три минути след началото на второто полувреме Балкан отбеляда втори гол, негов автор бе Здравко Атанасов след отлична триходова комбинация с Павел Петков и Дейвид Йорданов. А в 67-та минута Калоян Бонев вкара втория си гол в мача за 3-1 за Балкан с отмерен точен удар.  До края балканци изпуснаха още няколко абсолютно чисти положения за гол. 


В другия полуфинал в Етрополе между Чавдар и Сл. герой се стигна до изпълнение на дузпи след 1-1 в редовното време, като победа с 4-2 постигнаха гостите от Сливница.