Освен уличната мрежа на Ботевград, Зелин и Чеканица, през зимния период ОП БКС ще поддържа и общинските междуселищни пътища. Това съобщи на днешния брифинг кметът Иван Гавалюгов.


„През зимния период общинските междуселищни пътища се поддържат от ОП БКС. Още през месец ноември сме изпратили възлагателно писмо до общинското предприятие. Практика и през миналите години е ако атмосферните условия се усложнят и снега е много, те да наемат и допълнителна техника за почистване. Всичко е въпрос на своевременна организация.“ – обясни пред местните медии кметът Иван Гавалюгов.


За всички населени места в общината има сключени договори с фирми за снегопочистване. "На последната ни среща с кметовете на кметства коментирахме тези договори. Искахме да проверим дали има някъде застъпване на една и съща фирма с договори с няколко села и ако има такива - дали те са в техническо състояние за почистването на снега едновременно в няколко населени места. Няма нищо лошо една и съща фирма да има договори с няколко села стига тя да разполага с необходимата техника и при снеговалеж да ги почиства едновременно. Всички кметове ме увериха, че са в пряка комуникация с наетите фирми и не очакват да имат проблеми през зимния период.“ - добави Иван Гавалюгов.