Както вече съобщихме, Община Етрополе има нов заместник-кмет - Паолина Цанова, която сменя Станка Димитрова. Цанова е магистър по "Финанси" от УНСС и "Предучилищна и начална училищна педагогика" от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", Велико Търново. С богат опит като главен експерт по "Инвестиционно проектиране, градски дизайн и реклама" в Община Ботевград и като учител в СУ "Христо Ясенов" в Етрополе. Тя ще отговаря за културата и образованието в Общината.


С богат опит като главен експерт по "Инвестиционно проектиране, градски дизайн и реклама" в Община Ботевград и като учител в СУ "Христо Ясенов" в Етрополе. Тя ще отговаря за културата и образованието в Общината.


Спасимир Божков от МК "БСП за България" (Коалиция "БСП за България", "Правото") вчера положи клетва като нов общински съветник на Община Етрополе, след като заема мястото на Паолина Цанова. Той е най-младият общински съветник в историята на общината.


 Бяха направени и ротации в постоянните комисии. Янка Цветкова бе назначена за председател на Комисията по здравеопазване, а Димитър Димитров заема мястото на Пламен Патев като член на Комисията по бюджет и финанси. Спасимир Божков ще участва като член в Комисията по образование и в Комисията по законност, административно управление и обслужване на населението. Даниел Даков стана член на Комисията по бюджет и финанси, наследявайки Паолина Цанова.


 На същото заседание бе обсъдена и приета промяна в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини. Промените засягат задължителното предучилищно образование за 4-годишни деца, като те влизат в сила от учебната 2023/2024 година.