На 3 и 4 февруари в Панагюрище се проведе първият етап на държавното първенство  по Таекуон-до ITF. В зала „Асарел“ сили премериха над 500 състезатели от 21 клуба от цялата страна. 


Спортисти, треньори и гости, бяха  приветствани от Желязко Гагов, който освен, че е председател на съдийската комисия в БФТ е и кмет на Панагюрище.


На откриването освен подготвената програма от домакините, всички състезатели изиграха заедно Чон-Джи -първата таекуон-до форма, която се играе от начинаещ таекуондист. В превод значението е „небе и земя“. Тази форма носи и името на езерото Чон Джи в планината Бек Ту, където водата е кристално чиста  и човек остава с впечатление, че там небето и земята се сливат.


Сред еуфорията имаше оспорвани срещи. В някои категории претендентите за медалите наброяваха повече от 30.


В това голямо съревнование състезателите на Етрополския клуб „Хуа-Ранг” спечелиха сребърни медали в отборната дисциплина форма. По време на играта те предизвикаха голям интерес и емоции в публиката. Едва 8 годишни, малките състезатели играха отлично. След като победиха отборите на Одесос Варна и Калоян Ладимекс от Перник, те загубиха финала от Благоевградския клуб „Фолкън“, но показаха на всички, че ще са сериозни претенденти в отборната дисциплина.


Мирослав Робовешки – една от големите надежди на етрополския клуб, спечели златото, въпреки, че беше сред 14 претенденти за първото място.


Пламен Петков победи съперниците си от Тайгър, Фолкън и Левски Ангели, но загуби на финала от Денислав Сяров от Софийски клуб Левски Ангели и остана на второ място.


Така крайният резултат за 1ви етап на държавното е 1 златен и 6 сребърни медала.


В края на този месец, предстои вторият етап на държавното първенство, което ще бъде за дисциплините спаринг и силов тест, което се явява директна квалификация за Европейското първенство. Тази година то ще се състои в Копер, Словения.