Весела Георгиева няма художествено образование, но носи изкуството в себе си. Рисуването с вълна открива съвсем скоро. В картините, които създава, използвайки тази техника, няма дълбока философия. Те няма да предизвикат и екзистенциални размисли. Но от тях лъха спокойствие, топлота, ведро настроение. Една чисто женска хармония, един уют, както каза при представянето на изложбата Маргарита Иванович – уредник-художник, завеждащ експозиционен отдел в Исторически музей – Ботевград. 


Весела Георгиева благодари на присъстващите, за това че са отделили от времето си, за да го споделят с нея. Благодари на екипа на музея, че представя изложбата в традиционната инициатива “Мартенски дни на изкуствата“. “За мен това е признание и чест“, добави тя. 


“Използвам техника, която не е много позната, не е плъстене, не е мокро и сухо плъстене, не е нунофелтинг. Картините са рисувани с вълна. И да, направени са с много любов. Това е любимото ми хоби. В годините назад съм пробвала различи техники в рамките на приложното изкуство, но се припознах точни в тези картини“, сподели Весела Георгиева и завърши с послание: “Хора, животът е цветен, не забравяйте да го виждате всеки ден!“. 


Весела Георгиева е от Етрополе. Завършила е аграрно инженерство в Пловдивския аграрен университет, има и педагогическа правоспособност по селскостопански дисциплини. Завършила е също управление на земи и имоти в УАСГ, както и магистратура по връзки с обществеността в СУ „Кл. Охридски“.