За втора година Софийската филхармония ще бъде музикален домакин на престижния музикален фестивал в Правец – Pravets Art Nigts 2024/Нощи на изкуствата 2024.
Фестивалът е организиран от Сдружение „Моцартови празници-Правец‘ 04“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.
На 19 и 20 юли на сцената до езерото на Hyatt Regency Pravets Resort, почитателите на класиката ще имат възможност да се срещнат със световнопризнати солисти и диригенти.


Първата вечер е посветена на музиката на Гершуин и е с участието на виртуозния немски пианист Себастиан Кнaуер, който, заедно с първия ни оркестър, ще представи Рапсодия в синьо. В програмата са включени и Кубинска увертюра и сюитата „Порги и Бес“.
Оперната гала „Пучини завинаги“, посветена на 120 години от рождението на великия композитор, ще събере на 20 юли оперната прима с изключително чувство за хумор и артистизъм Мила Михова и един от най-харизматичните тенори на днешното време Матео Фалчер. Под палката на маестро Томас Рьоснер те ще представят арии и дуети от най-емблематичните опери на Пучини.


Наред с концертната програма тази година фестивалът организира и майсторски класове по пиано и културен мениджмънт.


Билетите за концертите на цени от 50, 75 и 90 лева са налични на касата на зала „България“ и в партньорската мрежа на Ивентим.