В навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово Община Етрополе и НЧ „Тодор Пеев-1871“ организираха празнична програма под надслов „Весел, шарен Великден“. Лошото време повлия на плановете, но не и на доброто настроение.


Във фоайето на читалището грейна великденска творческа работилница за боядисване на яйца и месене на козунаци. Така за пореден път организаторите подариха радостни празнични забавления на най-малките жители на Етрополе. Най-възрастните самодейки от Женска вокална група „Димана“ разказаха на децата за същността на най-големия християнски празник и ги запознаха с приготвянето на неговите символи – писани яйца и козунак. Големи и малки запретнаха ръкави и сътвориха собствени малки чудеса за предстоящото Възкресение Христово.


Всички се преместиха в големия читалищен салон, където празникът продължи с пъстър фолклорен концерт. На сцената се изявиха певците и танцьорите от ФА „Балканска младост“ с художествен ръководител Калинка Пушкарова, ДВГ „Звездица“ и ЖВГ „Димана“ с художествен ръководител Николета Христова, МВГ „Ветерани“ с художествен ръководител Илия Радев, Тамбурашка и Тъпанджийска група с  художествен ръководител Павлин Христов и Народен оркестрър с художествен ръководител Христо Даков. Самодейците стоплиха сърцата на всички с атрактивните си изпълнения, в които влагат цялото си сърце и душа.


С магията, която сътвориха, те ни припомниха, че истинския смисъл на великденските празници е всички да изживеем максимално хубави моменти и да се радваме на усмивките на близките си хора.


На излизане от читалищния салон гостите бяха почерпени с вече изпечените козунаци, което добави още един приятен щрих към днешния празничен ден.


ИЗТОЧНИК: оБЩИНАТА