Своята предизборна обиколка по селата кандидатът за кмет на Община Етрополе от коалиция „Социалдемократи за Етрополе” инж.Борис Александров използва нетрадиционен и по-различен начин за представяне на своята кандидатура и тази на хората от неговата листа за общинска съветници.

На широк екран с помощта на съвременна техника-преносим компютър и проектор в салоните на читалищата в селата Ямна и Брусен вече бяха прожектирани видеоклиповете, които са подготвени и излъчвани преди това по Кабелна телевизия Етрополе. Видимо този начин впечатлява присъстващите на събранията поне по две причини: прожекцията се свързва с асоциацията на някогашното селско кино, което отдавна отсъства от живота на тези хора и поради това, че е наистина нещо ново и не е използвано от нито един от останалите кандидати за кметове от общината.

Много са въпросите, които тези хора поставят пред своите кандидати: запустяващата и не обработвана земя, липсата на пазар за отглеждания от тях добитък, пътищата, водохващанията и снабдяването с питейна вода, набезите на крадци по имотите им, липсата на какъвто и да е културен живот, слаба комуникация със света от съвременен тип, ниските пенсии, липсата на аптечни пунктове по селата, бъдещето на училищата и ежедневна лекарска помощ, защото за сега ги обслужва по график лекарят на Лопян и какви ли не още неща.

Най-тъжното при тези срещи е липсата на вяра и надежда по лицата на остарелите и остаряващи жители на селата ни, които се нуждаят от повече грижа и внимание. Най-голимото и станало вече нарицателно за голямото откъсване на селата е „липсата на пари”. А колко неща могат да се направят и без пари. Пари ли са необходими когато изберат своя кмет и той седне на стола в града да ги приема без затруднение и с желание и охота да откликва на нуждите им. Пари ли са необходими същият този кмет и неговият екип след изборите да направят график за провеждане на срещи със същите тези хора, които така грижливо и настоятелно обгрижват преди изборите. Защото през последните години такива срещи се провеждат най-вече при отчитане на преминала година или друг период от мандата им.

Нима се искат пари да се направи преразпределение на посещенията и на други лекари от общинската болница, които да отиват при същите тези хора и да помогнат при тежките им заболявания. Правят го и сега, но е по-друго, когато това става по график, който да се знае от хората.

Нищо не струва толкова евтино и не се цени така скъпо както доброто отношение към човека. В крайна сметка дори само да бъде изслушан внимателно е  голямо нещо за него. А това не струва пари.