Двама американски "порно крале", единият от които - известният Лари Флинт, поискаха от Конгреса на САЩ да отпусне помощ от 5 млрд. долара за техния сектор, се казва в комюнике, публикувано в Лос Анджелис.

Създателят на списание "Хъстлър" Лари Флинт заедно с Джо Франсис (който направи серия DVD-та "Girls Gone Wild") се "съюзиха", за да поискат от Конгреса "спасителен план, подобен на този, който искат и трите най-големи американски производители на автомобили".

Според тях порнографията в САЩ е с годишен стокооборот от 13 млрд. долара. "Секторът не е на ръба да се срине, но защо да се поемат рискове", се питат те.

"Конгресът изглежда, че иска да помага на нашите най-големи компании и ние мислим, че заслужаваме същото внимание", обяснява Джо Франсис, който наскоро бе в затвора за близо година в афера за проституция.

Заради икономическата рецесия в момента "хората са твърде депресирани, за да бъдат сексуално активни", обясни Флинт.

"Това е много лошо за здравето на нацията. Американците могат да се справят без коли, но не и без секс", добавя той и призовава Конгреса "да възстанови сексуалния апетит на американците".