Вече са ясни имената на членовете на журито в Music Idol, които ще се впуснат в търсенето на новия музикален идол на България. Това са Димитър Ковачев - Фънки, Дони и фолк певицата Мария.

След като в първото българско издание на формата Дони беше част от журито, а във второто - музикален продуцент - тази година поп изпълнителят ще се заеме и с двете функции.

От Дони ще зависят и музикалните задачи по време на големите концерти, които ще стартират напролет.

След като в предните две издания на Music Idol фолк гилдията бе представена от Глория и Есил Дюран, тази година това ще стори една от най-младите и обичани звезди - Мария.

Най-коментираният член на журито от миналогодишното издание на шоуто - Димитър Ковачев - Фънки - отново ще бъде безкомпромисен при оценяването на кандидат идолите.

Освен тримата членове на журито заслуга за подбора на музикалните таланти ще имат и различни български звезди, които са успели да направят кариера извън границите на България. Във всеки град по време на същинските кастинги като гост-жури ще гостува по една звезда.

Голямото надпяване ще започне от Варна, където талантите ще бъдат прослушвани от 24-и до 27-и януари. Следващите градове ще бъдат Бургас, Пловдив и Скопие. Регионалните кастинги ще приключат отново в София, където ще стане ясна и точната бройка на талантите, които ще продължат в следващата фаза на шоуто.

Тази година музикалните талантите отново ще се борят за продуцентски договор с Вирджиния Рекърдс.