Ръководителят на Клиниката по изгаряния в Пирогов, проф. Огнян Хаджийски съобщи, че има реална опасност за живота на всички пострадали при инцидента с избухнала газова бутилка в село Скравена, Ботевградско, предаде репортер на БГНЕС.

"Досега са пристигнали 6 от пострадалите в заведението в село Скравена, Боевградско. Очакват се още двама", съобщи проф. Хаджийски. И шестимата са в тежко състояние със дълбоки изгаряния и опасност за живота, подчерта професорът. Една жена е с 85% изгаряния, мъж е със 75%, друг мъж е със 60%, една жена е с 40%, младо момиче е с 25%, а едно момче е с 10%. Състоянието на всички е много тежко, тъй като освен дълбоките изгаряния те са вдишали и отровни газове от пушека при експлозията и последвалия пожар. "Всички пациенти са обработени. Четиримата с ней-тежки обгаряния са в реанимация. Ако състоянието им позволява, утре ще се пристъпи към оперативно лечение". "Явно инцидентът е бил много сериозен", отбеляза в заключение професорът.

  Да припомним, че малко след 19 часа тази вечер газова бутилка избухна в заведение на улица "Алипи Първанов" в село Скравена. Пострадалите са транспортирани с линейки до Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" в София. На мястото на инцидента в селото пристигнаха и екипи на пожарната, които загасиха пламъците, предизвикани от експлозията на газовата бутилка. Като първоначална причина за пожара се посочва фактът, че газовата бутилка е стояла твърде близо до печка на твърдо гориво.

видео: БГНЕС