Пострадали са две жени и един мъж

Трамвай по линия № 5 се обърна в столичния квартал "Бъкстон" близо до Шесто районно полицейско управление. Мотрисата пътувала от автогара "Овча Купел" към "Бъкстон", съобщи БГНЕС.

При инцидента, станал ранния следобед, са пострадали две жени и един мъж, съобщи БТА като се позова на изпълнителния директор на "Столичен електротранспорт" Йордан Василев.

Тримата са с прорезни рани и натъртвания. Василев уточни, че ватманът на дерайлиралата трамвайна мотриса е със средна телесна повреда.

Причината за дерайлирането на мотрисата е субективна, каза Василев - несъобразена скорост и неизпълнение на инструкциите за работа при ползването на трамвайните стрелки.

Причината за дерайлирането на мотрисата е субективна, каза Василев - несъобразена скорост и неизпълнение на инструкциите за работа при ползването на трамвайните стрелки.

Станал е и още един инцидент с трамвайна мотриса - евакуирани са пътниците от трамвай № 7, пътуващ в посока Борово, заради задимяване в трамвая. Няма пострадали.

С 30 до 40 минути закъсняват автобусите от градския транспорт в София заради натоварения трафик и проливния дъжд, съобщиха от "Столичен автотранспорт".

Най-голямо е закъснението по автобусните линии, които минават през кръстовището на "Орлов мост". В момента движението се регулира от служители на КАТ, но е затруднено преминаването на автобусите от Централна гара по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към бул. "Цариградско шосе".

Задръствания има и на кръстовищата за Симеоново и Драгалевци, а с около 30 минути закъсняват от разписанията си автобусите по линия 111.

От Столичната община съобщиха, че има затруднения в движението в района на 4-ти километър на бул. "Цариградско шосе".