27 кг хероин на стойност 2,5 млн. лева откриха антимафиоти при съвместна операция на територията на няколко области. Задържани са общо шестима души – поръчители, трафиканти и организаторът на пратката. Наркотикът е открит в лек автомобил „Мерцедес” с разградска регистрация.

Колата е спряна за проверка на Граничен пункт Капитан Андреево в неделя. Митничарите са намерили хероина, разпределен в 26 пакета, в тайник под шофьорската седалка. За случая незабавно са информирани служителите на БОП-Хасково.

Установено е, че двамата, пътували в автомобила от исперихското село Подайва са заминали за Турция на 16 януари. Разкрити са и получателите на пратката – единият от тях е от Подайва, другият от Велики Преслав. При пътуването, колата, която е трябвало да внесе хероина от Турция у нас е придружавана от втори автомобил с хасковска регистрация и шофьор от Шумен.

Организаторите, получателите и трафикантите са задържани при съвместна акция на антимафиоти от Хасково, Шумен, Разград и Търговище. При последвалите претърсвания и обиски на жилища и автомобили на задържаните са намерени мобилни телефони, SIM – карти, оръжия и боеприпаси, фалшиви долари и евро, електронни везни и малки количества хероин и амфетамин.