Около 10 километра е колоната от товарни автомобили, струпали се пред граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ "Кулата" на българо-гръцката граница, съобщи БНР.

Трети ден движението през него за и от Гърция е невъзможно, заради протестите на гръцки фермери, които блокираха на 20 януари с трактори и земеделски машини шосето при съседния гръцки граничен пункт Промахон.
По-рано днес пияни гръцки фермери се опитаха да преминат границите ни.

Опашката от чакащи български и чуждестранни тирове на българска територия е достигнала близо до разклона за село Марикостиново. Промяна в обстановката няма, уточни началникът на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Смолян, комисар Тодор Георгиев.

Той добави, че се забелязва известно увеличение на трафика през близкия ГКПП "Златарево" на българо-македонската граница.

След началото на блокадата граничните власти препоръчаха на пътуващите за Гърция да минават през този пункт и Република Македония, снабдени с необходимите документи, защото западната ни съседка не е страна-членка на Европейския съюз.
Заради протеста остава затворен и ГКПП "Илинден" на пътя Гоце Делчев - Драм.

Там, за разлика от Кулата, няма опашка от чакащи автомобили. Засега няма проблеми за движение през третия граничен пункт на българо-гръцката граница - "Капитан Петко войвода", добави той.