29-годишния Пламен Куцаров заподозрян за участие в отвличане почина след полицейски разпит с детектор на лъжата. Заради инцидента прокуратурата започна разследване на случая, а вътрешният министър Михаил Миков отстрани цялото ръководство на бившата ГДБОП и пенсионира началника на досъдебното производство в МВР Деньо Терзийски.

29-годишния Куцаров е бил разследван за отвличане на криминално проявен мъж от София, известен с прозвището Тери Цигането. При отвличането е платен откуп за похитения, но той все още не е върнат. От МВР съобщават, че по време на разпитите, задържаният е заявил, че няма никакви заболявания, но употребява наркотици.

След приключване на полиграфското изследване, направено в Института по психология на МВР, на път за сградата на полицията на „Лъвов мост" на задържания му е прилошало. Полицейските служители го откарали незабавно в "Пирогов" за оказване на спешна медицинска помощ, но по пътя за болницата мъжът е починал. Това потвърди пред Дарик говорителят на „Пирогов” Стоян Узунов. „При нас е докаран починал и трупа му веднага е откаран в „Съдебна медицина”, каза той.

Заради инцидента директорът на „Противодействие на организираната тежка престъпност" към Криминална полиция комисар Петър Владимиров, заместникът му – Калин Михов, и началникът на сектор „Контратероризъм" в дирекцията са отстранени, съобщават от МВР. Назначеният преди три месеца директор на Главна дирекция „Досъдебно производство" в МВР Деньо Терзийски е пенсиониран. За шеф на бившите антиомафиоти от днес е назначен Станимир Флоров, бивш шеф на отдел „Наркотици".

„Мога да кажа само, че сме отстранени, извършва се проверка по случая. Надявам се тя да покаже какво се е случило”, лаконично коментира Михов.

Пред Дарик полицейски източници заявиха че има пряка връзка между трите инцидента от изминалите 24 часа в столицата.