Взрив на газова бутилка срути стена на къща в „Панчарево”. Трима души пострадаха при инцидента в столичния квартал. Те са настани за лечение в „Пирогов”.

Сигналът за инцидента е получен в полицията около 16 часа, съобщиха за Дарик от Министерството на вътрешните работи. В „Панчарево” са били изпратени няколко противопожарни коли и линейки. Оказало се обаче, че след взрива на газовата бутилка не е възникнал пожар. От взрива е паднала една от стените на къщата, в която се е намирала газовата бутилка и има сериозни разрушения по цялата конструкция на сградата.

Тежко пострадали при взрива са мъж, жена и дете, които са живеели в същата къща. Те са откарани с линейка на пожарната до болницата, където са получили медицинска помощ.

Пострадалата при взрива на газова бутилка в „Панчарево" жена е на 33 години и е настанена в Клиниката по изгаряния в "Пирогов". Тя с 25 процента изгаряне по лицето и ръцете. Дъщеря й е 12-годинишна, съобщиха за Дарик радио от Националния медицински координационен център. Момиченцето е настанено в Детска клиника по токсикология заради отровните газове, с които се е надишала при взрива.

Детето е с изгаряния по ръцете, като повечето травми са вследствие на удар от падащи предмети. Състоянието му е вече стабилно.