33-годишният Мирослав Блажев от Севлиево е заплашил с пистолет със заглушител водача на автобус на фирма "Биомет", пътуващ от София до Варна, около час след тръгването му в 13 часа от столицата.

Той твърдял, че има и бомба в багажното отделение на автобуса.
По време на инцидента в автобуса са пътували 37 души.

Шефът на фирмата Ваньо Алексиев заяви пред news.bg, че превозното средство се управлява от двама шофьори, които работят в компанията от пет години.
С тях пътува и една стюардеса. 
Всички те са минали инструктаж за реакция при подобни евентуални ситуации, уточни Алексиев. 

Чрез намиращ се в автобуса журналист мъжът е отправил исканията си за среща с журналисти.

В момента авобусът се намира на бензиностанция в района на ловешкото с.Сопот. Обграден е от полиция.

Мъжът е поискал полицията да му доведе Пeтър Ганев от с. Хераково, Сливнишко, който по думите му, е причинил катастрофа с участието на приятелката му Р.К.

Това се случило през август миналата година, когато тя била бременна и загубила детето си. Похитителят настоявал да накаже виновника за катастрофата.

Мъжът искал  личен разговор с Ганев.

На мястото бяха  изпратени екипи на полицията и пожарната. От София тръгна и група от психолози за преговори с похитителя.

Блажев е размахвал пистолет срещу пътниците.

"Няма да обяснявам каква бомба има в багажното отделение на автобуса и няма да обсъждам темата", каза Мирослав Блажев за бТВ.

Той обясни, че единственото му искане е да се види очи в очи с лицето Петър Ганев, който се е опитал да прегази приятелката му.

Ще освободя заложниците и хората ще си отидат живи и здрави, ако този човек дойде при мен и се видим, каза той.

След разговор с главния секретар на МВР Павлин Димитров. Блажев се е предал. Димитров му е съобщил, че Петър Ганев, с който похитителят иска да говори, вече е задържан. След като се предал и дал на полицията оръжието си - газов пистолет, мъжът се е извинил на пътниците.
В момента автобусът се проверява за взривно устройство, но към момента такова не е открито.