Ботевградското пчеларско дружество “Димитър Панчев” се разцепи след провеждане на отчетно-изборното събрание през октомври миналата година. Тогава за председател на организацията бе избран Румен Цветков. Несъгласието на някои от членовете с неговата кандидатура вероятно е довело до създаване на ново пчеларско дружество в Ботевград - “Димитър Панчев – 2008”. То се оглавява от Иван Василев – местен пчелар. Не е ясно колко са членовете на новата организация. Според официална информация към нея е преминал Ивайло Панчев – син на Димитър Панчев, смятан за един от основоположниците на пчеларството в България.

На този етап председателят на дружество “Димитър Панчев” отказа да кометира каква е причината за разцеплението на организацията. “Не е важно колко пчеларски дружества има. По-важно е пчеларите да бъдат организирани, за да си помагат” – каза Румен Цветков пред наш репортер.

Вчера дружество "Димитър Панчев" проведе отчетно събрание, на което присъстваха 40 човека. Дневният ред включваше отчет за дейността на организацията през миналата година. На събранието бе приет план за работата й през 2009 г. Той съдържа над двайсет задачи за изпълнение.

През миналата година дружество “Димитър Панчев” получи официална регистрация в Националния браншови пчеларски съюз. 

На снимката в средата - Ивайло Панчев и Румен Цветков