Конфилктът между Петя Кочкова и кмета Георгиев избухна при обсъждането на докладната за отпускане на 100 000 лв. за отдих на ученици от община Ботевград. Градончалникът заяви, че не трябва директорите на училища да събират средства за провеждане на зелени училища, защото такива са предвидени в делегираните бюджети на учебните заведения. Във вразка с така направеното изказване общинският съветник Петя Кочкова попита: "Защо общината не е покривала разходите за зелени училища до въвеждането на делегираните бюджети".

“Г-жо Кочкова, не злоупотребявайте със средствата, не прегазвайте решенията на общинския съвет и на общината, коята е първостепенен разпоредител на бюджетните средства. Вие сте дребна и неопитна в управелението на бюджета” – каза в отговор Георгиев. След това изтъкна, че Кочкова е поискала да бъдат преведени на училището 60 000 лв. за отопление в края на миналата година, както и че е получила заплата за Нова година в размер на хиляди левове.

Общинският съветник Петя Кочкова заяви, че това са лъжи.”Получила съм 105 лв. коледна надбавка, по толкова са взели и учителите от ОУ “Н.Й.Вапцаров” и мога да докажа това със съответните документи. Не е вярно, че съм поискала 60 000 лв. за отопление. Не четете добре докладните, г-н Георгиев. Поискала съм парите, които са остатък в бюджета на училището по различните параграфи. Съгласно чл.8, т. 4 и 5 от Постановление 15 за изпълнение на държавния бюджет общината е длъжна да преведе на училищата средствата, които са икономисали от делегираните бюджети. Вие обаче не ни преведохте тези пари. Вместо това поискахте от нас да изчислим до стотинка какви са задълженията ни. Затова внесох нова докладна за отпускане на 10 000 лв." – обясни общинският съветник. След това напусна заседанието с думите: "Тръгвам си защото съм по-възпитана.".